+30 23940 61740

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΡΤΟΥ & ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ

40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της συσκευασίας

Το χαρτοκιβώτιο γενικά

 

Το χαρτοκιβώτιο, ανήκει σε εκείνα τα μέσα συσκευασίας που δημιουργήθηκαν για να συγκεντρώσουν και να προστατέψουν τα προϊόντα κατά τη διαδικασία διαχείρισης και μεταφοράς τους, σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ως εκ τούτου, αυτό το είδος της συσκευασίας, αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα προστασίας των καταναλωτικών, κυρίως, προϊόντων και όχι μόνο.

Η διαδικασία κατασκευής του έχει διαφοροποιηθεί θεαματικά στο πέρασμα του χρόνου και η τεχνολογία έχει επιδράσει αποφασιστικά στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών κατά την παραγωγή του και την απόδοση των βέλτιστων αποτελεσμάτων κατά την χρήση του.

 

Η θέση του χαρτοκιβωτίου στην αγορά

Το χαρτοκιβώτιο, ως ένα από τα πλέον φιλικά υλικά προς το περιβάλλον, που ταυτόχρονα ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλού (σχετικά) κόστους και υψηλά ποσοστά προστασίας των προϊόντων που περιέχονται σε αυτό, δικαίως κατέχει την πρώτη θέση σε κατανάλωση, ως υλικού συσκευασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για παράδειγμα, μόνο στη Δ.Ευρώπη, οι καταναλώσεις υλικών συσκευασίας φέρνουν το χαρτοκιβώτιο πρώτο στην προτίμηση των βιομηχανιών, με ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 41%, παρουσιάζοντας μάλιστα, συνεχείς αυξητικές τάσεις.

Υλικά Συσκευασίας

Ποσοστό κατανάλωσης

Γυαλί

23%

Χαρτί - Χαρτοκιβώτιο

41%

Μέταλλο

8%

Πλαστικό

17%

Λοιπά

11%

Σύνολο

100%

 

Source: Association of Plastics Manufacturers in Europe (2001) Insight into consumption and recovery in Western Europe.  Brussels: APME

 

Την ίδια στιγμή και ενώ ο πλανήτης στην κυριολεξία ασφυκτιά, κάτω από το βάρος των βιομηχανικών και καταναλωτικών αποβλήτων, γίνονται συνεχείς προσπάθειες, για μείωση του βάρους των συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα, με σκοπό την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγει στις χωματερές.

Για μια ακόμη φορά, το χαρτοκιβώτιο φαντάζει ως μια από τις αποτελεσματικότερες λύσεις, καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό χάρτινης συσκευασίας καταλήγει στις χωματερές (το υπόλοιπο ανακυκλώνεται) και ταυτόχρονα έχει σχετικά χαμηλό βάρος, σε σχέση με το προϊόν που περιέχεται σε αυτό.

 

Ο μέσος όρος ανακύκλωσης χαρτιού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται περίπου στο 63%-70%.

 

 

Πιστοποίηση Ποιότητας

 

ISO 9001

Η επιχείρηση εφαρμόζει ήδη από το 2003, σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 9001.

Multi Pack ISO 9001:2008.

Πολιτική Ποιότητας

Η εταιρία μας δραστηριοποιούμενη στην Ελλάδα, δεσμεύεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, επιβεβαιωμένη με συνεχείς ελέγχους, σε όλο το φάσμα του σχεδιασμού, της παραγωγής  και διακίνησης των προϊόντων.

Περισσότερα...

Έτοιμα Χαρτοκιβώτια

Έξυπνες λύσεις συσκευασίας

Multi Pack package specialist.
Corrugate Packaging Knowledge Multi Pack.
Multi Pack packaging solutions.

Συνδεθείτε μαζί μας στο

Copyright Newsites © 2010 - 2018. All Rights Reserved.